*Hallonpannacotta*
Detta receptet hittade jag i en av alla recepttidningar som jag läser.
Är ju väldigt svag för hallon så var tvungen att testa, blev väldigt nöjd*

* 1 ½ gelatinblad
* 2 dl hallon
* 3 dl vispgrädde
* 1 tsk honung, socker eller sukrin
* ½ tsk vaniljpulver
* 1 dl hallon till dekoration
Gör såhär;
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
2. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med grädde och det söta. Tillsätt vaniljpulvret. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter.
Mosa gärna hallonen lite extra med en slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma hallongrädden.
3. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.
4. Mosa de återstående hallonen och lägg som ett täcke på pannacottan. Dekorera eventuellt med rosenknoppar.
Är ju väldigt svag för hallon så var tvungen att testa, blev väldigt nöjd*

* 1 ½ gelatinblad
* 2 dl hallon
* 3 dl vispgrädde
* 1 tsk honung, socker eller sukrin
* ½ tsk vaniljpulver
* 1 dl hallon till dekoration
Gör såhär;
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
2. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med grädde och det söta. Tillsätt vaniljpulvret. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter.
Mosa gärna hallonen lite extra med en slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma hallongrädden.
3. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.
4. Mosa de återstående hallonen och lägg som ett täcke på pannacottan. Dekorera eventuellt med rosenknoppar.
*Chokladbollar*
Varför krångla till det när man kan köra med ett säkert kort!

4 ½ dl havregryn
150 g smör
1 ½ dl socker
3 msk kakao
1 ½ msk vaniljsocker
1-2 msk kokt kallt kaffe
Blanda allt i en matberedare

4 ½ dl havregryn
150 g smör
1 ½ dl socker
3 msk kakao
1 ½ msk vaniljsocker
1-2 msk kokt kallt kaffe
Blanda allt i en matberedare
*M&M kaka*

*M&M Cupcakes*
Jag hade så mycket M&M linser här hemma så jag letade fram min M&M receptbok och "högg in"

*Mums Mums*
Jessica hade gjort hemmagjorda Mums Mums som jag själv blev väldigt nyfiken på att testa.
Det var enklare än vad jag trodde och de blev väldigt goda :-)
Det var enklare än vad jag trodde och de blev väldigt goda :-)

*Melerade maränger*

100 gram mörk choklad
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 125 grader.
Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna
2. Vispa äggvitorna med ½ dl av sockret till ett fast vitt skum.
3. Tillsätt resten av sockret och vispa till en ännu fastare marängsmet. Den ska vara riktigt fast och glansig.
4. Ringla ner chokladen i marängen, men rör inte om! Om du rör om blir marängerna bruna istället för läckert melerade.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka upp maränger på plåten med hjälp av två skedar. Se till att få med både maräng och choklad.
6. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1½ timma. Låt dem ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten, så blir de riktigt torra och spröda.
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 125 grader.
Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna
2. Vispa äggvitorna med ½ dl av sockret till ett fast vitt skum.
3. Tillsätt resten av sockret och vispa till en ännu fastare marängsmet. Den ska vara riktigt fast och glansig.
4. Ringla ner chokladen i marängen, men rör inte om! Om du rör om blir marängerna bruna istället för läckert melerade.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka upp maränger på plåten med hjälp av två skedar. Se till att få med både maräng och choklad.
6. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1½ timma. Låt dem ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten, så blir de riktigt torra och spröda.
*Rosa maränger*

*Tryfflar med mintsmak*
Dessa tryfflar är så otroligt goda, jag kan knappt sluta äta de.
Och syftet med tryfflar är väl egentligen att fin äta :-)

200 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk smör
pepparmyntsolja
Gör såhär;
1. Hacka chokladen
2. Koka upp grädde och honung. Häll den över chokladen under omrörning tills den smält.
Tillsätt smör och vispa smeten.
3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak (gå bra även utan p-olja)
4. Häll chokladen i en bunke och förslut. Ställ kallt så den stelnar, cirka 3-4 timmar.
5. Rulla tryffeln i strössel.
Och syftet med tryfflar är väl egentligen att fin äta :-)

200 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk smör
pepparmyntsolja
Gör såhär;
1. Hacka chokladen
2. Koka upp grädde och honung. Häll den över chokladen under omrörning tills den smält.
Tillsätt smör och vispa smeten.
3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak (gå bra även utan p-olja)
4. Häll chokladen i en bunke och förslut. Ställ kallt så den stelnar, cirka 3-4 timmar.
5. Rulla tryffeln i strössel.
*Cake Pops 2*
Dessa Cake Pops blev i vinterstyle :-)

*Cake Pops*

80 g naturell yoghurt
4 msk olivolja
70 g socker
1 stort ägg (60 g)
1 äggula
1 ½ tsk bakpulver
90 g mjöl
Mascarpone glasyr :
2 msk osötad kakao
250 g mascarpone ost 40 g socker
Gör såhär;
1. Värm ugnen till 190 ° C.
Använd en visp, slå yoghurt i en skål med olja, socker, ägg och äggula.
2. Tillsätt siktat mjöl med bakpulver och kakao och blanda tills blandningen är jämn.
3. Fyll formen till brädden och sätt på locket (om du har en cakepops form)
4. Grädda Cake Pops i ugnen i 12-15 minuter vid 190 ° C, låt svalna i några minuter innan du tar bort locket
5. Sätt pinnar i varje Pop.
Glasering:
Värm upp osten med socker och kakao i en vattenbad och rör försiktigt om tills det har mer av en flytande konsistens. Doppa och placera dem i hålen i locket och låt torka i kylskåp i 30 minuter.
*Välkommen till Katrin Bakery*
Välkommen till min bakblogg.
Då bakning tillhör ett av mina största intressen och jag nu äntligen har fått ett rejält kök att dona i så står ugnen på ofta nu förtiden :-)
Är flera som har tyckt att jag borde skaffa mig en bakblogg och nu har även jag insett att det hade varit kul att samla allt på ett ställe.
Så här kommer jag helt enkelt att lägga upp det mesta jag bakar.
Kommer bjuda på bilder på mina bakresultat och även recept.
Ska få hjälp med kusinvitamin och en kompis att fixa designen lite passande, så det kommer att dröja ett litet tag till innan jag kör i gång här ordentligt :-)
// Katrin
Då bakning tillhör ett av mina största intressen och jag nu äntligen har fått ett rejält kök att dona i så står ugnen på ofta nu förtiden :-)
Är flera som har tyckt att jag borde skaffa mig en bakblogg och nu har även jag insett att det hade varit kul att samla allt på ett ställe.
Så här kommer jag helt enkelt att lägga upp det mesta jag bakar.
Kommer bjuda på bilder på mina bakresultat och även recept.
Ska få hjälp med kusinvitamin och en kompis att fixa designen lite passande, så det kommer att dröja ett litet tag till innan jag kör i gång här ordentligt :-)
// Katrin
