*Melerade maränger*

100 gram mörk choklad
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 125 grader.
Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna
2. Vispa äggvitorna med ½ dl av sockret till ett fast vitt skum.
3. Tillsätt resten av sockret och vispa till en ännu fastare marängsmet. Den ska vara riktigt fast och glansig.
4. Ringla ner chokladen i marängen, men rör inte om! Om du rör om blir marängerna bruna istället för läckert melerade.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka upp maränger på plåten med hjälp av två skedar. Se till att få med både maräng och choklad.
6. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1½ timma. Låt dem ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten, så blir de riktigt torra och spröda.
3 äggvitor
1 ½ dl socker
Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 125 grader.
Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna
2. Vispa äggvitorna med ½ dl av sockret till ett fast vitt skum.
3. Tillsätt resten av sockret och vispa till en ännu fastare marängsmet. Den ska vara riktigt fast och glansig.
4. Ringla ner chokladen i marängen, men rör inte om! Om du rör om blir marängerna bruna istället för läckert melerade.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka upp maränger på plåten med hjälp av två skedar. Se till att få med både maräng och choklad.
6. Grädda marängerna mitt i ugnen i 1½ timma. Låt dem ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten, så blir de riktigt torra och spröda.
Kommentarer
Trackback