*Hallonpannacotta*

Detta receptet hittade jag i en av alla recepttidningar som jag läser.
Är ju väldigt svag för hallon så var tvungen att testa, blev väldigt nöjd*



* 1 ½ gelatinblad
* 2 dl hallon
* 3 dl vispgrädde
* 1 tsk honung, socker eller sukrin
* ½ tsk vaniljpulver
* 1 dl hallon till dekoration

Gör såhär;

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.

2. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med grädde och det söta. Tillsätt vaniljpulvret. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme ca 10 minuter.
Mosa gärna hallonen lite extra med en slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma hallongrädden.

3. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.

4. Mosa de återstående hallonen och lägg som ett täcke på pannacottan. Dekorera eventuellt med rosenknoppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0