*Kexchoklad*
Jag är väl den enda i detta avlånga land som aldrig har varit något större fan av kexchoklad.
I tidningen hembakat hade de gjort hemmagjord kexchoklad, tänkte att jag skulle testa det eftersom mamma och pappa gillar det. Tänkte att det säkert inte skulle smaka lika bra som en riktig, men gud vad goda de var.
Så är den hemmagjord så kan till och med jag äta nu!
En basgrej att alltid ha hemma i kylen :-)
I tidningen hembakat hade de gjort hemmagjord kexchoklad, tänkte att jag skulle testa det eftersom mamma och pappa gillar det. Tänkte att det säkert inte skulle smaka lika bra som en riktig, men gud vad goda de var.
Så är den hemmagjord så kan till och med jag äta nu!
En basgrej att alltid ha hemma i kylen :-)

100 gram nougat
100 gram mjölkchoklad
100 gram mjölkchoklad
ca 20 st smörgåsrån
Garnering:
ca 200 gram mjölkchoklad
½ msk rapsolja
Gör såhär ;
1. Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.
2. Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån.
Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
3. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
4. Garnering : Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
Garnering:
ca 200 gram mjölkchoklad
½ msk rapsolja
Gör såhär ;
1. Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.
2. Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån.
Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
3. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
4. Garnering : Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
Kommentarer
Trackback