*Slickepottset*
Hittade dessa slickepottar inne på Clas Ohlson.
Det går bara inte att motstå de, så himla fina. Såldes i 2-pack för 49 kr!
Det går bara inte att motstå de, så himla fina. Såldes i 2-pack för 49 kr!

*Kexchoklad*
Jag är väl den enda i detta avlånga land som aldrig har varit något större fan av kexchoklad.
I tidningen hembakat hade de gjort hemmagjord kexchoklad, tänkte att jag skulle testa det eftersom mamma och pappa gillar det. Tänkte att det säkert inte skulle smaka lika bra som en riktig, men gud vad goda de var.
Så är den hemmagjord så kan till och med jag äta nu!
En basgrej att alltid ha hemma i kylen :-)
I tidningen hembakat hade de gjort hemmagjord kexchoklad, tänkte att jag skulle testa det eftersom mamma och pappa gillar det. Tänkte att det säkert inte skulle smaka lika bra som en riktig, men gud vad goda de var.
Så är den hemmagjord så kan till och med jag äta nu!
En basgrej att alltid ha hemma i kylen :-)

100 gram nougat
100 gram mjölkchoklad
100 gram mjölkchoklad
ca 20 st smörgåsrån
Garnering:
ca 200 gram mjölkchoklad
½ msk rapsolja
Gör såhär ;
1. Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.
2. Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån.
Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
3. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
4. Garnering : Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
Garnering:
ca 200 gram mjölkchoklad
½ msk rapsolja
Gör såhär ;
1. Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.
2. Pensla chokladblandningen på tre smörgåsrån.
Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat.
3. Skär de chokladfyllda rånen på bredden i tre delar.
4. Garnering : Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
*Daim & Kolapaj*
Paj är inget som jag kan påstå att jag bruka göra här hemma!
Men denna pajen, cirkulerade runt på nätet och såg så god ut att jag var tvungen att testa den.
Söt som sjutton, men även god som sjutton :-)
Men denna pajen, cirkulerade runt på nätet och såg så god ut att jag var tvungen att testa den.
Söt som sjutton, men även god som sjutton :-)

*Morotsfrallor*
Har varit sugen på att baka bröd rätt länge, men är alltid de "söta" som prioteras!
Hittade ett enkelt recept på morotsfrallor som blev väldigt goda!
Extra plus för att de är väldigt mättande också!
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1-2 morötter, fint rivna
3 dl fint rågmjöl
9-11 dl vetemjöl
Gör såhär ;
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Hittade ett enkelt recept på morotsfrallor som blev väldigt goda!
Extra plus för att de är väldigt mättande också!

5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1-2 morötter, fint rivna
3 dl fint rågmjöl
9-11 dl vetemjöl
Gör såhär ;
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timma.
4. Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrö.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 9-13 min. Låt dem svalna på plåten.