*Daimtryfflar*

Snart är det påsk igen och då måste jag ju givetvis fixa någon typ av påskgodis.
Jag tycker recepttidningarna har varit tråkiga i år, men föll för detta receptet på Daimtryfflar.
Lätta att göra och väldigt goda :-)


* 200 gram mörk choklad, 70 procent
* 1 dl vispgrädde
* 1½ förp dubbel Daim, 84 g

Gör såhär ;

1. Hacka chokladen i mindre bitar.

2. Koka upp grädden i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och låt chokladhacket smälta i den varma grädden. Rör tills smeten blir blank och fin. Låt tryffelsmeten svalna, men inte tjockna.

3. Ställ ca 40 ischokladformar (aluminium) på en bricka.

4. Hacka Daimen i mindre bitar. Lägg lite av hacket i formarna. Klicka ner chokladen ovanpå, ända upp till kanten. Toppa med Daimhack.

5 . Låt tryffeln stelna i kylskåpet och förvara den sedan kallt i en burk med tättslutande lock.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0