*Daimtryfflar*
Snart är det påsk igen och då måste jag ju givetvis fixa någon typ av påskgodis.
Jag tycker recepttidningarna har varit tråkiga i år, men föll för detta receptet på Daimtryfflar.
Lätta att göra och väldigt goda :-)
* 200 gram mörk choklad, 70 procent
* 1 dl vispgrädde
* 1½ förp dubbel Daim, 84 g
Gör såhär ;
1. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädden i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och låt chokladhacket smälta i den varma grädden. Rör tills smeten blir blank och fin. Låt tryffelsmeten svalna, men inte tjockna.
3. Ställ ca 40 ischokladformar (aluminium) på en bricka.
4. Hacka Daimen i mindre bitar. Lägg lite av hacket i formarna. Klicka ner chokladen ovanpå, ända upp till kanten. Toppa med Daimhack.
5 . Låt tryffeln stelna i kylskåpet och förvara den sedan kallt i en burk med tättslutande lock.
Jag tycker recepttidningarna har varit tråkiga i år, men föll för detta receptet på Daimtryfflar.
Lätta att göra och väldigt goda :-)

* 200 gram mörk choklad, 70 procent
* 1 dl vispgrädde
* 1½ förp dubbel Daim, 84 g
Gör såhär ;
1. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädden i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och låt chokladhacket smälta i den varma grädden. Rör tills smeten blir blank och fin. Låt tryffelsmeten svalna, men inte tjockna.
3. Ställ ca 40 ischokladformar (aluminium) på en bricka.
4. Hacka Daimen i mindre bitar. Lägg lite av hacket i formarna. Klicka ner chokladen ovanpå, ända upp till kanten. Toppa med Daimhack.
5 . Låt tryffeln stelna i kylskåpet och förvara den sedan kallt i en burk med tättslutande lock.
Kommentarer
Trackback