*Saffransfudge*
Dessa fudge gjorde jag till påsk, men eftersom saffran mer hör hemma på julen så kändes det givet att göra dessa nu.
Jag gillar inte när det är för mycket saffranssmak, men de här är lagom!
Väldigt enkla att göra!

* 1 burk kondenserad mjölk
* 400 gram vit choklad
* 1 påse saffran
* eventuellt 2 kryddmått gul karamellfärg
* 2 msk smör
Gör såhär;
1. Smält kondenserad mjölk, choklad & saffran över vattenbad. Tillsätt eventuell gul karamellfärg.
2. Rör i smöret i smeten till en glansig fast massa.
3. Klä en form (cirka 20x20 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt stelna i rumstemperatur över natten.
4. Skär upp i rutor och förvara i kylen.
Jag gillar inte när det är för mycket saffranssmak, men de här är lagom!
Väldigt enkla att göra!

* 1 burk kondenserad mjölk
* 400 gram vit choklad
* 1 påse saffran
* eventuellt 2 kryddmått gul karamellfärg
* 2 msk smör
Gör såhär;
1. Smält kondenserad mjölk, choklad & saffran över vattenbad. Tillsätt eventuell gul karamellfärg.
2. Rör i smöret i smeten till en glansig fast massa.
3. Klä en form (cirka 20x20 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt stelna i rumstemperatur över natten.
4. Skär upp i rutor och förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback